6 серп. 2024
Захопіть своїх клієнтів, скориставшись цими 4 найкращими шоколадними трендами на 2025 рік. Від сплеску екологічних методів ведення сільського господарства та рослинних інновацій до включення потужних інгредієнтів і пошуку балансу поживних речовин, ці прогнози трендів базуються на глобальному онлайн-відстеженні споживачів, що покликано переформатувати шоколадну промисловість. Використовуйте їх на свою користь як виробник шоколаду, маркетолог кондитерських виробів або R&D професіонал!
Харчова промисловість значно впливає на зміну клімату, і її роль у пом’якшенні цих наслідків є вирішальною. Споживачі добре знають про це, що призводить до зростання вдячності за продукти, вироблені за допомогою екологічних методів ведення сільського господарства. Це включає такі методи, як вертикальне садівництво, викристання локальних інгредієнтів, відновлювальне землеробство, гідропонне землеробство або навіть передові методи, такі як точна ферментація. Споживачі віддають перевагу цим інноваційним підходам через їх здатність мінімізувати вплив на навколишнє середовище.
Ми бачимо, як споживачі говорять про продукти, вирощені в екологічно чистих умовах, і шукають їх онлайн на всіх ринках, причому найбільший інтерес спостерігається серед китайсько- та англомовних споживачів. Ми очікуємо, що тренд на екологічне сільське господарство досягне піку в цих регіонах до 2025 року з прогнозованими темпами зростання 25% і 11% відповідно. Такі нормативні акти, як Європейська зелена угода та Положення про вирубку лісів Європейського Союзу (EUDR), є іншими рушійними силами переходу до екологічно чистих джерел у харчовій промисловості.
Споживачі добре знають про труднощі вирощування та пошуку інгредієнтів, особливо для шоколадних виробів. Це вимагає максимальної прозорості. Переконайтесь, що ваші продукти містять какао, отримане з дотриманням етичних норм, з екологічно чистих ферм. За допомогою етикеток і сертифікатів ви можете запевнити людей, що ваші продукти, збагачені інгредієнтами на основі шоколаду або какао, містять какао, отримане з дотриманням етичних принципів із екологічних ферм. Не менш важливо ділитися історіями фермерів та їхніх громад, які вирощують какао-боби, демонструючи їхні екологічні методи. Це не тільки підвищує прозорість, але й додає автентичності вашому бренду.
Рослинна їжа стала мейнстрімом, зі стабільним глобальним інтересом до рослинного шоколаду. Ми прогнозуємо значне зростання попиту в китайсько- та італомовних країнах до 2025 року. У міру нормалізації веганської та флексітаріанської дієти зростає попит споживачів на закуски та ласощі з рослинним шоколадом. Очікується не тільки широка доступність варіантів рослинного походження, але й веганські продукти також мають бути такими ж смачними, як і їхні аналоги тваринного походження.
Йти на компроміс щодо якості чи смаку – це не вихід. Однак вимоги до рослинного шоколаду виходять за межі смаку. Багато споживачів обирають веганську або флекситарну дієту з міркувань охорони навколишнього середовища та здоров’я, тому надзвичайно важливо, щоб шоколадні ласощі рослинного походження виготовлялися з екологічно чистих і навіть поживних інгредієнтів. Розробляючи шоколадний продукт на рослинній основі, зосередьтеся не лише на видаленні вмісту тваринного походження, але й на забезпеченні екологічної сировини та високої харчової цінності.
Бельгійський шоколадний бренд Neuhaus випустив веганську подарункову коробку шоколадних цукерок зі смаками ганаш юзу-імбир, ганаш Ерл грей, пекан-карамель і карамель-кава. На передній частині упаковки вони не лише згадують, що цукерки є веганськими, але й стверджують «100% екологічно чисте какао», «без пальмової олії» та «інгредієнти природного походження», щоб споживачі знали, що ласощі є екологічними та чистими у всіх аспектах.
У 2025 році буде недостатньо пропонувати лише один різновид веганського шоколаду. Розширте свій асортимент рослинного шоколаду, експериментуючи з додатковими інгредієнтами, такими як горіхи, рослинні продукти, рис, кокос і овес. Ці інгредієнти відомі як здорові, екологічні та смачні, що дозволяє вам розробляти різноманітний асортимент рослинних шоколадних продуктів, які задовольнять уподобання споживачів.
Чи знаєте ви, що більшість світових споживачів вважають, що рослинні компоненти покращують корисність шоколаду? Насправді так вважають 68% респондентів нашого всесвітнього опитування серед 20 000 людей. У той час як шоколад уже розглядається як здорові ласощі, споживачі тепер прагнуть підсилити його переваги, додавши до свого раціону додаткові поживні інгредієнти. Ця практика, відома як накопичення користі, стає все більш популярною.
Шматочок темного шоколаду – це добре, але темний шоколад, збагачений потужними інгредієнтами, такими як горіхи, фрукти, насіння та адаптогени, є кращим. Цей тренд вже дуже поширений в японсько-, іспано-, португало- та італомовних країнах. Згідно з нашим дослідженням, протягом 2025 року споживчий інтерес до потужних інгредієнтів зросте у франкомовному світі та різко підвищиться в Китаї з прогнозованим зростанням на +21%.
Збагатіть свій шоколад і продукти на шоколадній основі функціональними корисними інгредієнтами, щоб зробити їх ще привабливішими. Важлива порада: зосередьтеся не лише на самих потужних інгредієнтах, а й на тій користі для здоров’я, яку вони забезпечують. Популярними цілями щодо здоров’я є підвищення рівня енергії, зняття стресу, покращення когнітивних функцій і підвищення імунітету. Надихніться брендами шоколаду на ринку. Деякі шоколадні продукти стверджують, що вони допомагають полегшити менструальний дискомфорт і надають вашій шкірі сяюче сяйва. До популярних енергетичних інгредієнтів належать куркума за її протизапальні властивості, гриби, такі як рейші та левова грива, за їх когнітивні переваги та спіруліна за її підвищення енергії.
За останні 12 місяців було здійснено понад 1,2 мільйона онлайн-обговорень і пошуків, пов’язаних із кондитерськими та шоколадними виробами зі збалансованою сумішшю макронутрієнтів. Згідно з нашими постійними дослідженнями споживачів, збалансованість харчування є одним з найбільш обговорюваних трендів у шоколадній промисловості. У 2025 році прогнозується подальше стабільне зростання в англо-, італо- та франкомовних країнах. Тим часом прогнозується різке зростання цієї тенденції в китайсько- та іспаномовних регіонах із зростанням інтересу на 30% і 28% відповідно.
Чого споживачі хочуть від збалансованих шоколадних ласощів? Два найважливіші моменти – це знижений вміст цукру та підвищений поживний профіль завдяки потужним інгредієнтам, як згадувалося вище. Крім того, включення здорових жирів і підвищений вміст клітковини дуже привабливі для споживачів.
Люди шукають продукти, які вписуються в збалансовану дієту і водночас приносять задоволення. Випуск батончика Snickers з високим вмістом білка та низьким вмістом цукру є яскравим прикладом цього тренду. Споживачі в усьому світі шукають продукти зі здоровим (або здоровішим) складом без шкоди для смаку та текстури. Використовуйте таку тактику, щоб ваші солодкі продукти відповідали вимогам споживачів:
Зменшіть вміст цукру у своїх солодких шоколадних виробах.
Щоб отримати додаткові поживні переваги, додайте корисні жири, такі як горіхи (лісовий, мигдаль, волоські горіхи) і насіння (гарбузове, насіння льону).
Створюйте шоколадні снеки з високим вмістом клітковини, які можуть принести додаткову користь для здоров’я кишечника та допомогти регулювати рівень цукру в крові.
Розробляйте шоколад зі збалансованим поживним вмістом, щоб зробити його привабливим для щоденного споживання – або ще краще: корисним, якщо споживати його щодня.
Розширте свій портфель продуктів, щоб задовольнити конкретні харчові потреби людей, наприклад варіанти без глютену, без горіхів, без молочних продуктів і на рослинній основі.
Понад десять років Taste Tomorrow розширює можливості професіоналів у пекарській, кондитерській та шоколадній галузях, передбачаючи майбутні потреби за допомогою глобальних поглиблених досліджень споживачів. Щоб спрогнозувати тренди 2025 року, ми аналізуємо онлайн-дані про споживачів за допомогою передової технології семантичного штучного інтелекту. Ми відстежуємо пошукові запити та розмови в Інтернеті про хліб, тістечка, торти та шоколадні вироби сьома різними мовами на понад 50 ринках. Потім ці дані об’єднуються з даними найбільшого глобального опитування споживачів у цій галузі, надаючи всебічний погляд на поточний і майбутній стан харчової промисловості.
Дізнайтеся, що споживачі шукають у тортах, вишуканих кондитерських і шоколадних виробах. У нашому огляді найгарячіших трендів кондитерської продукції на 2025 рік і найгарячіших трендів випічки на 2025 рік ви побачите величезний інтерес до потужних інгредієнтів і творінь, натхненних технікою.