Протягом багатьох років ми вивчаємо смакові уподобання людей по всьому світу, особливо в хлібних продуктах. За останні роки експерти Puratos значно просунулись у вивченні процессів ферментації, відкрили нові цікаві штами з різних куточків світу. Сенсорний аналіз допоміг відстежити, як споживачі реагують на зміну смаку хліба, віддають перевагу в тому чи іншому регіоні. Крім того вчені приділили увагу культурі хлібопечення в різних частинах світу.
В результаті цього 2 жовтня 2008 року був відкритий унікальний мультифункціональний об'єкт - Центр смаку хліба у місті Сен-Віті, Бельгія, розташований навпроти власного заводу з виробництва натуральних заквасок компанії Puratos.
Центр смаку хліба компанії Puratos дає вам можливість поспілкуватися з людьми, які так само, як і ви, люблять хороший хліб, обмінятися знаннями та найкращими практиками. Наші фахівці діляться своїм досвідом і знаннями ринку, в тому числі інформацією про споживчі тенденції, глобальне бачення, локальні тренди. Центр смаку хліба найкраще місце для генерування свіжих ідей та втілення іх в життя.
В 2013 році в Центрі смаку хліба у місті Сен-Віті в Бельгії відбулось відкриття Бібліотеки заквасок, яка містить колекцію аутентичних заквасок зі всього світу.
Наша ціль – збереження біорізноманіття активних агентів та створення інноваційних методів використання заквасок в хлібопеченні.
Ідея проста, але дуже важлива. Якщо виробник хоче зберігти зразок своєї закваски, він може звернутися до нашого центру, де ми проаналізуємо складові інгредієнти закваски. Зразки заквасок, що знаходяться в бібліотеці, підтримуються живими, і можуть зберігатися протягом багатьох років.
На сьогодняшній день в Бібліотеці заквасок знаходиться унікальна колекція заквасок з різних частин світу. Нашими експертами було виділено близько 700 видів дріжджів й понад 1 500 різновидів кисло-молочних бактерій.
Бажаєте отримати додаткову інформацію про Центр смаку хліба, зв'яжіться з нами.