Продукти на рослинній основі

Зробіть внесок у покращення здоров'я людей і планети 

“1 із 3 споживачів щотижня купує продукти рослинного походження.” – Taste Tomorrow

Те, що почалося як масовий рух проти жорстокого поводження з тваринами, перетворилося на харчову революцію. Ця зміна полягає не лише у відмові від продуктів тваринного походження, а й у прийнятті різноманітних продуктів харчування та усвідомленні їх впливу на навколишнє середовище. Споживачі тепер шукають варіанти, які є корисними як для них, так і для планети, змінюючи свої переваги на рослинні альтернативи.

Дослідження показують, що рослинна їжа зазвичай містить менше калорій, менше насичених жирів і нижчий рівень холестерину, водночас містить в 6 разів більше клітковини порівняно з тваринною їжею. Тому споживання рослинних альтернатив є здоровим кроком до збалансованого, різноманітного харчування.


 

Зростання тренду на рослинну їжу

За даними Innova Market Insights, рослинний сегмент є одним із найшвидше зростаючих у харчовій промисловості, і останні статистичні дані це підтверджують:

  • Запуски випічки та солодощів зросли на 61% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.
  • Інгредієнти та суміші для випічки зросли на 60%.
  • Печиво виросло на 43%.

Puratos лідирує в інноваціях рослинного походження

У Puratos ми прагнемо розробляти рослинні альтернативи яйцям, молочним продуктам і вершковому маслу без шкоди для смаку, текстури, функціональності чи безпеки.

Ми прагнемо:

  • 100% видалення інгредієнтів тваринного походження в нашому асортименті на рослинній основі.
  • Створення максимально поживних рішень на рослинній основі.
  • Забезпечення максимальної чистоти наших продуктів.

Ми також пропонуємо широкий асортимент натуральних рослинних рішень, включаючи хлібні суміші, поліпшувачі, закваски, спеціальні зерна, спеціальні жири, глазурі, фруктові начинки та темний шоколад.

Ми зосереджуємось на покращенні поживних профілів наших рослинних інгредієнтів, додаючи їх у креативні рецепти, які збалансують смак і здоров’я.

Перейдіть на рослинні продукти з Puratos

З нашою лінійкою продуктів на рослинній основі ми прагнемо надати вам натхнення, неперевершений смак і текстуру, а також радість від того, що ви робите добро. Щоб ви могли подбати про себе, своїх споживачів і нашу планету.

Наші рішення на рослинній основі
Начинка Смубіси Карамель
М’які перлини зі смаком карамелі для наповненого смаку в кожному шматочку, готові до використання у ваших тортах і тістечках (в т.ч. заморожених та з довгим терміном зберігання).
Замінник вершків без цукру Фестіпак
Замінник вершків на рослинній основі без цукру
Амбіанте шоколад
Рослинні вершки з шоколадним смаком, готові до збивання
Глазур Сансет Глейз
Сансейт Глейз, глазур на рослинній основі — альтернатива яєчному змащуванню, надає вашим готовим виробам яскравого блиску та кольору відповідно до трендів.
Глазур Сансет Глейз
Сансейт Глейз, глазур на рослинній основі — альтернатива яєчному змащуванню, надає вашим готовим виробам яскравого блиску та кольору відповідно до трендів.
Belcolade Selection W. Plant-Based Cacao-Trace
Екологічний білий шоколад на рослинній основі для ваших веганських шоколадних і кондитерських виробів.
Belcolade Selection M. Plant-Based Cacao-Trace
Екологічний справжній бельгійський шоколад на рослинній основі, що повторює смак звичайного молочного шоколаду, для ваших веганських шоколадних і кондитерських виробів.
Споживацькі інсайти

Споживацькі інсайти

За даними Taste Tomorrow, мотивація споживати рослинну їжу подвійна. Це вважається здоровим і корисним для навколишнього середовища:

  • 70% споживачів погоджуються, що рослинна дієта позитивно впливає на навколишнє середовище,
  • 58% погоджуються з тим, що рослинна дієта здоровіша за тваринну.

Пов'язані статті

ЯК ЗАМІННИКИ ЯЄЦЬ ЗМІНЮЮТЬ ГРУ ДЛЯ ПРОМИСЛОВИХ ВИРОБНИКІВ ХАРЧУВАННЯ

ЯК ЗАМІННИКИ ЯЄЦЬ ЗМІНЮЮТЬ ГРУ ДЛЯ ПРОМИСЛОВИХ ВИРОБНИКІВ ХАРЧУВАННЯ

Дізнайтеся, як ці веганські альтернативи для глазурування забезпечують ідеальне глянсове покриття без труднощів традиційного яєчного змащування.

Поживний баланс

Відкрийте для себе наші рішення щодо збалансованого харчування. Зменште кількість цукру, жиру та солі, покращуючи смак за допомогою наших інноваційних інгредієнтів.

ПОСИЛАННЯ:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food