5 груд. 2024
Тренд на дубайський шоколад зараз усюди. Чи то в стрічці ТікТоку, чи в місцевому супермаркеті або кав'ярні на центральній вулиці, фісташка і кнафе (або катаїфі) – це топове поєднання для смаколиків. Чому б не доєднатися і не представити свою власну дубайську варіацію? Для пекарів, кондитерів і майстрів шоколаду це прекрасна можливість створити смачні текстурні ласощі, які так захоплюють споживачів.
Тренд почався з товстої шоколадної плитки від Fix Chocolate, наповненої липкою фісташковою пастою та хрустким підсмаженим тістом кнафе. Соціальні мережі розірвали відео людей, які розламують плитку, радіючи тому, як витікає тягуча начинка. Спочатку ексклюзивна для Дубая, вона швидко стала відомою як "дубайська плитка" або "дубайський шоколад". Попит швидко підскочив, що спонукало виробників шоколаду та кондитерів по всьому світу створювати власні варіанти дубайської шоколадки.
Дубайський шоколад задовольняє зростаючий апетит споживачів до приємних мультисенсорних вражень. Поєднання товстого шару шоколаду, кремової фісташкової пасти та хрусткого кнафе забезпечує унікальний контраст текстур, який радує смак і око. Згідно з дослідженням Taste Tomorrow, 72% споживачів активно шукають таку їжу з різноманітними текстурами, що робить цей тренд непереборним для споживачів, які прагнуть до вражень.
Дубайський смак не обмежується шоколадними плитками. Пекарі та шеф-кондитери в усьому світі сприймають цю тенденцію з креативним підходом до улюблених ласощів. Вже існують дубайські круасани, дубайські макарони, дубайські дóнати, дубайські мафіни, дубайське печиво та дубайські чизкейки. В Нідерландах став вірусним дубайський олієбол (різновид пончику) з начинкою з катаїфі і фісташкового крему, занурений в молочний шоколад. Латиноамериканські пекарі експериментують із пан дульсе, наповненим смаками в дубайському стилі, демонструючи, як цей тренд адаптується до локальних ринків. Усі можливі снеки стають Дубай-фікованими.
Тренд на дубайський шоколад ще не досяг свого піку, а це означає, що настав ідеальний час для вашої пекарні, кондитерської чи шоколадної крамниці. Хочете додати декадансу в стилі Дубая у свої пропозиції? Ось з чого ви можете почати:
Листкова випічка: листкове тісто надає ще один текстурний шар до тягучості і хрусткості фісташок і кнафе.
Печиво: будь то пісочне тісто чи канеле, все, що можна наповнити фісташками та кнафе, ідеально підходить для дубайської варіації.
Шоколадки і цукерки: поекспериментуйте з товстими шоколадними оболонками, наповненими фісташковим ганашем, і хрусткими елементами, як-от катаїфі, для того, щоб отримати бажаний хрустко-тягучий ефект .
Здоба: бабку, бріош або халу можна закрутити з фісташковою пастою, кнафе та шматочками шоколаду.
Сніданок&Бранч: вафлі, млинці та французькі тости з топінгами з фісташок і кнафе пропонують цікаві варінати сніданку.
Хочете задавати тренд, а не слідувати йому? Ось 4 поради, якщо ви хочете самостійно створити наступний дубайський шоколад:
Забезпечте досвід: переконайтесь, що ваші ласощі будуть не просто смачним, але й незабутніми, пропонуючи надзвичайний сенсорний досвід їжі.
Експериментуйте з розкішними інгредієнтами: високоякісні продукти, такі як фісташки, шафран, шампанське або медові соти, миттєво додають витонченості та цінності.
Пограйте з презентацією: Хайп навколо дубайського шоколаду підживлювався візуальною привабливістю суперечливих текстур. Спробуйте відтворити це, експериментуючи з презентацією.
Додайте ф'южн смаків: Не соромтеся поєднувати знайомі ласощі з більш екзотичними смаками. Згадайте матчу, юзу та кунжут з Японії або каву кона, горіхи макадамії та гібіскус з Гаваїв.