ПОДОЛАННЯ ДЕФІЦИТУ КЛІТКОВИНИ: ЦІЛЬНІ ЗЕРНА У ВИПІЧЦІ

20 трав. 2024

Чи знаєте ви, що в багатьох країнах лише 10% або менше людей споживають рекомендовану кількість клітковини? [1] Це підкреслює значну прогалину, яку потрібно вирішити! На щастя, споживчий попит на продукти, багаті клітковиною, зростає через їхні численні переваги для здоров’я, і більшість споживачів у всьому світі визнають позитивний вплив клітковини на травлення.[2] Тому зараз ідеальний час запропонувати випічку, багату на харчові волокна, щоб допомогти подолати брак клітковини.

Цільні зерна служать відмінним засобом для збільшення споживання клітковини. Але що таке цільні зерна?

Цільні зерна — ця назва говорить сама за себе. Усі три оригінальні їстівні частини – висівки, зародок і ендосперм – присутні в тих же пропорціях, що й під час вирощування злаку. Це суттєво відрізняється від очищеного зерна чи борошна, які зберігають лише ендосперм. Споживаючи цільне зерно, ми отримуємо користь зі всіх його частин. Тобто, всі його властивості та пов’язані з ними переваги зберігаються.[3]

  • Зародок: ембріон зерна, наповнений поживними речовинами та потенціалом для росту.
  • Висівки: їстівне багатошарове ядро, яке захищає насіння, містить клітковину та вітаміни групи В.
  • Ендосперм: найбільша частина зерна, крохмалистий і багатий поживними речовинами для живлення ембріона.

Додавання цільного зерна до хліба може збільшити вміст клітковини в ньому, а пропонування такого хліба своїм клієнтам стане першим кроком для подолання нестачі клітковини.

Але як ми можемо допомогти вам ефективно подолати нестачу клітковини?

Переконавшись, що ви можете додавати цільні зерна до свого хліба, зберігаючи його свіжим і смачним. Ми ретельно відбираємо найкращі цільні зерна, гарантуючи, що вони м’які та соковиті, підкреслюючи їхній фантастичний смак без сторонніх присмаків. Ми також гарантуємо, що м’якуш залишиться вологим і свіжим, а скоринка – хрусткою, що дозволить вам завжди випускати якісні продукти.

Джерела:

[1] Great Britain (worldbakers.com), France (nutraingredients.com), Slovenia (ncbi.com), USA (pubmed.ncbi.nlm.nih.gov)

[2] Puratos proprietary consumer research Taste Tomorrow 2023

[3] N. De Brier, E. Lemmens, A. Moroni, P. Heirbaut, and J. Pagand, Impact of Cereal Seed Sprouting on its Nutritional and Technological Proper ties: A Critical Review.