ВСЕ, ЩО ВАМ ТРЕБА ЗНАТИ ПРО БРІОШ

12 квіт. 2023

Бріош стала світовою сенсацією. За останні три роки обговорення її онлайн зросли більш ніж на 15%, щороку ставало на 20% більше нових запусків! Понад 1000 нових продуктів бріоші було запущено в більш ніж 60 країнах.

Отже, що таке бріош? Бріош — це солодка випічка, традиційно виготовлена ​​з масла і яєць, що надає їй насичений, злегка солодкий і маслянистий смак. Бріош також відома своєю м’якою, пухкою текстурою, яка є результатом високого вмісту жиру в тісті.

Походження бріоші

Найавтентичніша і класична бріош ​​походить із Нормандії, регіону на півночі Франції, відомого якістю вершкового масла. Цікаво, що в автентичні рецепти бріоші ​​потребують 400 г масла на кілограм борошна. Назва «бріош» походить від старофранцузького слова «brier», що означає «кришити тісто». Протягом століть бріоші поширилися в багатьох регіонах, і зараз у Франції існує понад 30 різних видів бріошей, причому майже в кожному регіоні є своя фірмова.

А як щодо Франції?

Загалом Франція відома своїми прекрасними ландшафтами, багатою культурою та історією, а Париж часто називають містом кохання. Чарівність і романтизм Парижа визнані в усьому світі, що пояснюється його великими бульварами та пам'ятниками, такими як Ейфелева вежа або Понт де Арт, який також називають мостом закоханих.

На додаток до культурної спадщини, французька кухня користується великою популярністю: станом на 2022 рік у Франції налічується понад 600 ресторанів, відзначених зірками Мішлен. І смачних бріошей тут не бракує.

Одними з найпопулярніших видів бріошей у Франції є паризька бріош, вандейська бріош, нантерська бріош ​​і тропезьєнська бріош. Паризька бріош ​​— це різновид бріоші, який складається з двох кульок тіста одна на одній і був популярний у 18 столітті. Вандейська бріош — це плетена бріош, яку традиційно виготовляють у регіоні Вандея у Франції та часто подають на весілля та святкування Великодня.

Нантерська бріош — це прямокутна бріош у формі батона, яка виникла на початку 1900-х років у місті Нантер. Тропезьєнські, з іншого боку, — це цукрові бріоші, наповнені вершками, створені Олександром Міккою в 1950-х роках у місті Сен-Тропе.

Puratos може допомогти вам

Фокусуючись на збалансованих витратах та диференціації, Puratos може допомогти вам і вашим клієнтам створити ідеальний смак і текстуру бріошей. Ми пропонуємо широкий асортимент ключових інгредієнтів: покращувачі та суміші, начинки, спеціальні жири, глазурі та закваски тощо.

Від класичних французьких бріошей до повністю рослинних, а також більш здорових бріошей, відкрийте для себе цілий ряд інноваційних рецептів і додайте не лише відтінок Франції до свого асортименту, але й задовольніть майбутні потреби споживачів. Завдяки досвіду Puratos пекарі та виробники харчових продуктів можуть створювати смачні та інноваційні бріоші, які виділяються в зростаючій категорії.